Duurzaamheid

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderdeel binnen onze dagelijkse werkzaamheden. Steeds meer opdrachtgevers hechten hier ook veel waarde aan en stellen eisen aan een duurzame realisatie van de werkzaamheden. 

IJbouw heeft duurzaamheid al jaren hoog op de agenda staan en wij hebben de afgelopen jaren veel stappen gemaakt om tot een duurzame uitvoering van onze werkzaamheden te komen passend in de huidige tijd. Zo hebben wij aanpassingen in ons kantoor gedaan met ledverlichting, bewegingssectoren en zonwerende folie. IJbouw is FSC-gecertificeerd en duurzaamheid is een belangrijk criterium bij de selectie van leveranciers en onderaannemers. In de uitvoering van projecten worden transporten gecombineerd of over het water vervoerd en worden duurzame materialen toegepast en geadviseerd.

Ook aan de sociale kant van duurzaamheid besteden wij veel aandacht. Zo hebben wij een actief beleid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Ca. 25% van ons personeelsbestand bestaat uit mensen die bij hun indiensttreding voldeden aan de criteria social return, een ongekend hoog percentage waar we trots op zijn.

Tot slot is IJbouw aangesloten bij FIRA (https://www.mvo-register.nl/), dit is een organisatie waar wij onze MVO-prestaties vast laten leggen. Deze worden ook jaarlijks geverifieerd door FIRA waardoor onze klanten zeker weten dat de informatie die wij verstrekken betrouwbaar is. Het platform sluit nauw aan bij internationale en nationale normen op het gebied van duurzaamheid zoals ISO 26000, AA1000 en GRI.