Projecten

  • viottestraat foto (Small)
  • foto viottestraat 2
  • foto 3 viottestraat (Small)
  • 3
  • 20200618 084610 (Large)
  • viottestraat foto (Small)
  • foto viottestraat 2
  • foto 3 viottestraat (Small)
  • 3
  • 20200618 084610 (Large)

Opdrachtgever:

Private investeringsmaatschappij

Projectnaam:

Verbouw kantoorvilla Amsterdam Oud Zuid

Markt:

Bouw, Onderhoud

Uitvoering:

December 2019 – juni 2020

Locatie:

Amsterdam Oud-Zuid

 

Bij de verbouwing van een kantoor in Amsterdam Oud-Zuid heeft de opdrachtgever en wens om het desbetreffende kantoor te verbouwen en dit met een resultaat wat leidt tot het mooiste kantoor van Amsterdam. Het krijgen van een WOUW-factor was van belang!

In samenwerking met interieurarchitect Graziosi Progetti en bouwpartner INCO-installaties is IJbouw in december 2019 na een periode van planvormingen uiteindelijk gestart met de uitvoering van de geplande werkzaamheden. Het proces is van start gegaan met het bestaande kantoor aan de binnenzijde geheel leeg te slopen, tevens ging ook de begane grondvloer eruit.

Na de sloopfase is IJbouw verder gegaan met het realiseren van de nieuwe indeling. Geheel in lijn met maatschappelijke ontwikkelingen en milieudoelstellingen zijn tijdens de uitvoering van het project allerlei energetische maatregelen doorgevoerd. Zo is het kantoor geheel na-geïsoleerd (wanden/ vloeren/ dak) en is een luchtwarmtepomp met warmteterugwinning toegepast. Echter is het kantoor afgesloten van het gasnetwerk.

Vanwege de beoogde WOUW-factor lag tijdens de uitvoering een constante focus op het realiseren van topkwaliteit. Ook is gebruik gemaakt van niet alledaagse materialen zoals behang van 100% natuurzijde, vloeren van Afzelia, een handgetuft tapijt en diverse soorten natuursteen.

Naast het interieurwerk heeft ook de schil van het kantoor een complete onderhoudsbeurt gehad. Hierbij is al het gevelglas vervangen, de kozijnen zijn geschilderd en het zinkwerk waar nodig hersteld. Als finishing touch van dit uitdagende project zijn ook de oranje dakpannen gereinigd en geïmpregneerd zodat deze er weer als nieuw uitzien.

Hierbij willen wij de opdrachtgever bedanken voor deze mooie uitdaging. Wij hebben dit als bedrijf ervaren als een speciale verbouwing waarbij het krijgen van een WOUW-factor van belang was.