Projecten

  • IMG 1521
  • 20190430 101244 (Large)
  • foto amsterdam south (Large)
  • IMG 1521
  • 20190430 101244 (Large)
  • foto amsterdam south (Large)

Opdrachtgever:

Amsterdam South BV

Projectnaam:

Verbouw en uitbreiding kantorencomplex

Markt:

Bouw/onderhoud

Voor wie?

Corporate

Uitvoering:

Juli 2020 – mei 2021

Locatie:

Stadhouders kade 85, Amsterdam

 

In opdracht van Amsterdam South aan de Stadhouders kade is het kantorencomplex verbouwd/uitgebreid. Direct links van de Heineken Brouwerij staat een kantoorgebouw met 7 verdiepingen. Het pand heeft een modern uiterlijk, maar was toch aan een update toe. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever en architect is er uiteindelijk een plan naar voren gekomen waarbij het pand aan de buitenzijde een grootschalige onderhoudsbeurt kreeg en uitgebreid werd, alsmede werden tijdens dit proces diverse verdiepingen intern verbouwd tot een hoogwaardige kantoorfunctie.

 Binnen deze verbouwing zijn de verdiepingen 1 en 4 uitgebreid om zodanig meer verhuurbaar vloeroppervlakte te genereren. De voor- en achtergevel hebben een onderhoudsbeurt gehad, waarbij alle witte onderdelen in de voorgevel zwart zijn geschilderd. Door de schilderbeurt heeft de voorgevel van het gebouw een ware transformatie ondergaan!

 Het souterrain, de begane grond, 4e verdieping en 5e verdieping zijn onderhevig geweest aan interne verbouwingen. Hierbij is op de begane grond een nieuwe ontvangstruimte/ lobby gemaakt, in het souterrain is een vergader- en sportmogelijkheden gerealiseerd en zijn de verdiepingen beschikbaar gesteld voor een kantoorfunctie welke voldoet aan de hedendaagse eisen.

Op de verdieping zijn klimaatinstallaties aangebracht, akoestische maatregelen getroffen welke voornamelijk de ruimteakoestiek verbeteren en hiernaast zijn de toiletgroepen geheel vernieuwd.Naast de bouwwerkzaamheden zijn ook de beide liften van het pand in het proces betrekken en om beurten vervangen voor een nieuwe lift.

 Omdat op meerdere verdiepingen van het pand nog huurders zaten was het plannen en afstemmen van het werk ontzettend belangrijk. Ook het reduceren en kalenderen van geluidoverlast speelde hierbij een grote rol. Dit is mede goed verlopen door de strakke planningen die zijn gemaakt en de communicatie die is verricht.

 Hierbij willen wij de opdrachtgever bedanken voor deze geweldige uitdaging. Door dit project hebben wij onze kwaliteiten kunnen tonen en kunnen wij hierbij de werkzaamheden laten zien die wij onder andere kunnen leveren als bouwbedrijf.